Introducció: 

El III Cicle de Sensibilització sobre Refugi, Migració i Drets Humans és un espai que busca fomentar l’enteniment i l’empatia envers les persones refugiades i aquelles que necessiten acollida. El nostre objectiu és crear un espai de comprensió compartida, reunint organitzacions, recursos i individus amb un compromís en l’ajuda als més vulnerables i en la solidaritat. Aquest cicle ofereix una plataforma per a diàlegs significatius sobre el nostre paper com a ciutadans, destaca les iniciatives inspiradores, les lluites personals i col·lectives que promouen una profunda reflexió sobre temes de migració i drets humans. És una jornada que no només és solidària, sinó que també aspira a impulsar canvis positius a la ciutat de Girona com a ciutat acollidora. L’Associació ECCIT us convida a unir-vos a aquesta missió.

 

Inauguració: 17:30h

Amb la participació de l’Ajuntament de Girona, el Departament d’Igualtat i Feminismes i l’Associació ECCIT.

 

Taula Rodona (1): Desplaçament forçat més enllà de l’Asil – 17:45h

 

Amb la destacada participació de persones refugiades i experts en la temàtica. Aquesta taula dóna veu als refugiats i les refugiades que encara busquen asil i analitza les causes i conseqüències del desplaçament, contribuint a una millor comprensió dels ciutadans de Girona i reforçant la responsabilitat global d’ajudar als més vulnerables.

 

Ponents:

  • Jaider Amu Ramirez – Originari de Colòmbia, és una figura destacada a Girona. Actualment, està sol·licitant asil a causa de la violència política i pel seu pensament crític. La seva història ens recorda la importància de defensar els drets humans i la diversitat.
  • Muzna Ghanoum – Una refugiada procedent de Síria, és una amant de la cuina del món i una voluntària activa en el departament d’àrab de l’EOI. En la seva història destaca la força i la resiliència que es poden trobar en situacions de migració.

Presenta i modera el debat: Yasser Saadoune Chebakia, equip d’ECCIT

Taula Rodona (2): Reptes per a la igualtat, els DDHH i la no discriminació – 18:30h

 

Abordem l’acollida de les persones immigrants a Girona i la recerca d’horitzons per a la igualtat, amb un enfocament especial en les dones immigrants. Destaquem les seves experiències i reptes en la societat, així com les estratègies per promoure la igualtat de gènere.

Ponents: 

  1. Yadriana Pérez – Cuba: és una professional mèdica de Cuba que ha triat Girona com a seu. Amb la seva experiència en medicina de família i fisioteràpia, aporta una perspectiva única al camp de la salut a Girona.
  2. Sulman Damary Ruiz Rivera – és originària d’Hondures, representa la diversitat i la riquesa cultural dels nostres barris amb arrels a Zambrano, Departament de Francisco Morazán. Compartirà la seva història que és un exemple de com les persones de tot el món enriqueixen Girona i la comunitat.

Presenta i modera el debat: Btissam L’Hajtri, coordinadora de programa de convivència i atenció socioeducativa d’ECCIT

Cloenda: 19:30h

 

Piscolabis acompanyat de música del món pels drets humans amb el nostre estimat cantant del món: José Pablo Paz Yoc.

Celebrem la diversitat cultural i reforcem el compromís col·lectiu de Girona amb els drets humans, la igualtat i el feminisme.


Clausura