El passat 19 de juny vam celebrar la festa d’interculturalitat d’ECCIT, amb èxit de participació de la gent que ens estima i que ens han recolzat de totes les nacionalitats del món. Gent amb procedència del Marroc, Xile, Gàmbia, Veneçuela, Colòmbia, Cuba, Xile, Hondures que suma la màxima d’ECCIT: ❤️ Conèixer i 🤝 Compartir!Volem dedicar al dia d’avui a la nostra gent i a la nostra ciutat. Vam omplir la gran sala del centre cívic Santa Eugènia i això és gràcies a la diversitat cultural de Girona.

✨ La inauguració va ser molt emotiva. En especial, les paraules que la Junta directiva va dedicar a la memòria de tres grans persones que ens han estimat a canvi de res: La regidora Núria Terés que ens va deixar el 2016, Ami « Abdel Kader Mohtal » el fundador d’ECCIT i que ens va deixar l’any 2017, i la nostra Gemma Ballestero, formadora sindical que va participar en l’últim viatge de professors a Xauen i ens va deixar l’any passat.

També es van reproduir els vídeos de projectes de tants anys de treballs i solidaritat, demostrant l’esforç col·lectiu de la gent d’ECCIT abans, durant i després de la covid (intercanvi, campanya de donació d’autobusos a escoles rurals del Rif, projectes d’acollida, i projectes interculturals…)A més, també hi van assistir personalitats importants com:♦️ l’alcaldessa de Girona la Sra. Marta Madrena, que va felicitar fortament a ECCIT per aquest magnífic treball per la solidaritat,♦️ la Sra. Teresa Brunsó, que ens va donar l’enhorabona a nom de la Diputació de Girona DipSalut.

♦️ i, de part de la secretaria d’immigració, ens va dirigir paraules d’agraïment en Joan Martí Bonmatí, director de serveis territorials de la Generalitat.

🔝 I, per descomptat, volem agrair a tots els participants en la formació d’acollida, la meravellosa gent immigrada de Girona que ens ha acompanyat aquest any fent el gran esforç d’integració i participació 🎊 Amb la col·laboració de la Fal·lera Gironina la festa estava assegurada amb música, bastons i danses participatives. La festa va continuar amb el grup del Palo Santo que agrupa cantants de Xile, Colòmbia, Cuba i Catalunya.A ECCIT volem acollir i volem construir un 🌎 intercultural.